Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Прессъобщение

23 ноември 2007 17:33, Administrator (Sliven.NET)
Излъчване: ВиК-Сливен преди 16 години, брой четения: 1483

Приключи реализацията на основните мероприятия по зимната подготовка на „В и К”-Сливен. Разработената от водния оператор специална програма има за цел да осигури повишена надеждност и безавариен режим на работа на водопреносните и канализационни системи и съоръжения в утежнени климатични условия през зимния период.

Извършена е ревизия на външните и вътрешните главни водопроводи в районите на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, при която са локализирани и отстранени аварийните течове. Направен е преглед на всички командни и машинни зали към водоснабдителните обекти и пречиствателните станции за отпадни води. Проверена е изправността на съоръженията в уредбите за ниско и високо напрежение. Приведени са в изправност всички работни и резервни захранващи електропроводи от 20 киловолта към водоснабдителните системи в общините. В централния склад са осигурени материали в различни размери и асортименти, за поддръжка на водопроводните мрежи. Всяко населено място е обезпечено с най-необходимите материали за ремонт при аварийни ситуации, които са на разположение на участъковите водопроводчици. В готовност за работа са и резервните машини и съоръжения. Дизеловите агрегати за резервно електрозахранване са осигурени с гориво за 3-дневен режим на работа. Автотранспортната техника и механизация е преминала през есенно-зимни прегледи. Осигурено е зимно облекло за работниците. От 30 ноември до края на зимния сезон, в бензиностанцията на дружеството ще се поддържа необходимия резерв от автомобилен бензин и дизелово моторно гориво в количества, осигуряващи 7-дневна работа в утежнени условия.

При създадената организация и материално-техническа обезпеченост, ръководството на дружеството счита, че „В и К”-Сливен е в състояние да посрещне предизвикателствата на природата и да поддържа качествено и безаварийно водоподаване за населението, фирмите и учрежденията в сливенска област. Действията на водоснабдителното дружество по преодоляване на последствията от бедствия, аварии и катастрофи се координират от Съвета за сигурност при областния управител на Сливен.