» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител на Област Сливен, Марин Кавръков съобщава следната информация...

20 October 2011 19:43,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1284

Областният управител на Област Сливен, Марин Кавръков съобщава следната информация :

„Кризисната ситуация възникнала в резултат на лошите климатични условия на 17 и 18 Октомври 2011 година в Област Сливен е овладяна.

Към 16.00 часа на 20.10.2011 година обстановката е следната:

Всички пътища от републиканската пътна мрежа I и II клас, включително Път II - 53 / Сливен, Бяла, Стара река , Велико Търново, прохода „Вратник” / и Път II- 48 /Петолъчката, Котел, Омуртаг, Търговище, „Котленски” проход/ са почистени до асфалт. Осигурен е достъп до всички села в Област Сливен, включително до курортните и туристическите обекти в местностите „Карандила” и ”Даулите”.

Към 18.00 часа е възстановено електрозахранването във всички селища на областта, с изключение на селата – Раково, Нейково, Стрелци, Въглен, Братан и Жеравна, на половина ½.

Пътнопочистващите фирми продължават да работят по оширяване на пътищата – местност „Табелите” - Стара река, „Чуката” – Ичера и местност „Меча поляна” – „Карандила”. Продължава изсичането и почистването на падналите клони и дървета в стандартните габарити на Третокласната пътна мрежа.

От EVN, България предадоха, че през денонощието са работили 15 екипа по ниско напрежение 220 волта и 25 екипа по средно напрежение 20 кволта.”

Областният управител е получил уверението от ръководството на EVN, България, че на 21 Октомври 2011 година ще бъде възстановено електрозахранването на последните села в областта. Само по направлението Жеравна-Катунище-Нейково-Раково има паднали 27 стълба от електропреносната мрежа.”

Областният управител на Област Сливен изказва благодарност на всички специалисти, работили по предотвратяване на авариите, самоотвержено и професионално и с чувство на дълг и отговорност пред поетите задължения.

„Използвам случая да се извиня на засегнатите граждани за неудобствата, които преживяха през последните дни и да ги уверя, че ще се направи всичко и за най-отдалечените населени места да бъдат възстановени нормалните условия на живот”, заяви областният управител.