» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

По покана на областния управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков, на посещение в град Сливен...

25 October 2011 09:37,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1120
снимка

По покана на областния управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков, на посещение в град Сливен на 24 Октомври 2011 година беше Негово Превъзходителство Рафаел Мендивил Пейдро – посланик на Кралство Испания в Република България, придружаван от г-жа Ева Поведано – търговски представител към посолството.

По предварително съгласувана програма беше предвидена работна среща в областна администрация, на която областният управител постави за дискутиране няколко проблема,отнасящи се до:

1. Опита на испанската държава по решаване на проблемите свързани с поддържане и използване на хидромелиоративните съоръжения и поливното земеделие;

2. Как е организирана веригата от дейности по събиране, изкупуване и използване на гъби, билки и диворастящи плодове в отделните райони на страната;

3. Ефективността на административните услуги на гражданите от въвеждането на електронното правителство в дейността на областната администрация.

Негово превъзходителство г-н Рафаел Пейдро лично се ангажира да предостави необходимата документация по прилагане на новите технологии в поливното земеделие в район Алмерия, Кралство Испания, като помоли да бъде изготвен анализ на състоянието и дейността на Област Сливен в това направление. Изрази готовност да съдейства за проучване опита на испански фирми, в областта на билкарството и преработването на гъби и диворастящи плодове. Изказа огромно задоволство от съвместното сътрудничество между областната администрация и фирма”Андаго”, град Мадрид по прилагане на софтуера за електронното правителство единствено в страната в Област Сливен, за административно обслужване на гражданите.

На работната среща присъстваха представители на испански фирми , работещи в град Сливен „Екртика” и „Копаса” и фирма „Андаго”, София .

На проведения брифинг с представители на централни и местни медии

Негово Превъзходителство Рафаел Мендивил Пейдро отговори на поставените въпроси за активно икономическо и стопанско сътрудничество между двете страни.

Областният управител на Област Сливен лично придружи испанските гости, които се запознаха с богатото културно наследство на Област Сливен , с посещение на богатите експозиции в Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков, Художествена галерия „Димитър Добрович”, Старият бряст, паметника на Хаджи Димитър и Катедралния храм „Свети Димитър”.

Photos

снимкаснимка