» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Със съдействието на областния управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков приключи...

27 October 2011 12:49,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1072
снимка

Със съдействието на областния управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков приключи, продължилата няколко месеци процедура, за безвъзмездно прехвърляне на собственост върху имоти – частна държавна собственост по реда на чл.6, ал.1, чл.17, ал.1 и чл.54 от Закона за държавната собственост на Община Сливен. Този законов акт е в резултат на Решение № 621 от 25 Август 2011 година на Министерския съвет на Република България.

На 26 Октомври 2011 година, в 12.00 часа в Актовата зала на общинската административна сграда, областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков връчи на г-жа Недка Енергиева - вр.и.д. кмет на Община Сливен, Договора за безвъзмездно прехвърляне на собственост върху имоти – частна държавна собственост на Община Сливен за предоставяне на 7 / седем / броя имоти, а именно:

- Терен с обща площ 2 643 846 (два милиона шестстотин четиридесет и три хиляди осемстотин четиридесет и шест) кв.м.;

- Местност „Кютюклюка”- летищен комплекс, ведно с 46 сгради, със застроена площ 11774,00/ единадесет хиляди седемстотин седемдесет и четири/ кв.м.;

- Местност„Кютюклюка”-сгради 5 броя с обща застроена площ 2391/ две хиляди триста деветдесет и един/ кв.м.;

- Местност „Дългия рът” – сгради 20 броя със застроена площ 3447 /три хиляди четиристотин четиридесет и седем/ кв.м..;

- Местност „Дългия рът”- сгради 42 броя с обща застроена площ 8929 / осем хиляди деветстотин двадесет и девет/ кв.м.;

- Сгради 127 (сто двадесет и седем) бр. с обща застроена площ

27 502 (двадесет и седем хиляди петстотин и два) кв.м.;

- Писта за излитане и кацане с площ 148130 (сто четиридесет и осем хиляди сто и тридесет) кв.м.;

- Игрище с площ 25782 (двадесет и пет хиляди седемстотин осемдесет и два) кв.м., голям и малък басейн и съоръжения към тях.

Предоставената частна държавна собственост на Община Сливен е на стойност 37 826 000 / тридесет седем милиона осемстотин двадесет шест хиляди / лева по данъчна оценка на имотите.

Областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков изрази удовлетвореност от това решение на правителството и заяви, че с придобитата собственост Община Сливен ще продължи да изпълнява и разширява своята инфраструктура и социална програма, и да привлича нови инвеститори и свежи финансови средства за подобряване условията на живот на сливенските граждани.

Photos

снимка