Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Във връзка с ежегодно провежданите процедури по отдаване под наем и аренда на земеделски земи от държавния поземлен фонд

08 септември 2008 17:23,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1047

Във връзка с ежегодно провежданите процедури по отдаване под наем и аренда на земеделски земи от държавния поземлен фонд ръководството на Областна дирекция „Земеделие” - Сливен е изпратило писмо до областния управител Христина Чолакова.

С него се информира за предстоящите дейности по предоставяне на имоти, управлявани от министъра на земеделието и храните.

Ще бъде обявен търг за отдаване под аренда на земеделски земи от държавния поземлен фонд за срок от 5 години и за създаване на трайни насаждения. Той ще се проведе с тайно наддаване на 03.10.2008г. Документи за участие могат да се получат в сградата на ОД „Земеделие" – Сливен на адрес: гр. Сливен, бул. „Цар Освободител" №1 от 01.09.2008г. до 30.09.2008г.

В момента тече процедура по предоставяне под наем на земи от държавния поземлен фонд по реда на чл. 24а, ал.2 , т.2 от ЗСПЗЗ, а именно без търг и конкурс, когато не са били използвани две и повече стопански години.

В края на септември 2008г. ще стартира процедура по предоставяне под наем на земи от държавния поземлен фонд по реда на чл.24а, ал.3 от ЗСПЗЗ, а именно без търг или конкурс за срок от една година, поради тяхната маломерност /с площ до 10 дка/.

Подробна информация може да се получи от информационните табла на ОД „Земеделие" и Общинските служби по земеделие в градовете Сливен, Котел и Нова Загора.