» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова получи писмо от министъра на държавната администрация

08 September 2008 17:23,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 967

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова получи писмо от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.

С него министър Василев информира всички областни управители в страната, че във връзка с реализирането на проект „Подготовка на служителите в българската държавна администрация за ефективна работа с институциите на ЕС" ще бъде извършен мониторинг на изпълнението на специализираното обучение по английски език за работа с институциите на Европейския съюз. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет" и съфинансиране от ЕС чрез Европейския социален фонд.

По реда на Закона за обществените поръчки за изпълнител на мониторинга е избран „Оксиген" ЕООД. Мониторингът включва наблюдение и контрол на изпълнението на сключен от МДСААР договор за провеждано в цялата страна специализирано обучение по английски език, набиране на достоверна информация и осъществяване на тази база на анализ и контрол при приемането и утвърждаването на изготвените отчетни документи за извършваната дейност.

Наблюдението има за цел да установи вида и качеството на обучението, неговата ефективност, както и посещаемостта на обучаемите и тяхната успеваемост. За целта ще бъдат извършвани внезапни проверки във всяка от групите.