Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Клуб „Хоро” от гр. Сливен ще се надиграва с клуб от гр. Ямбол във втория сезон на предаването „Надиграй ме” по БНТ свят (BNT world)

14 ноември 2011 11:37,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1467
снимка

На 20 ноември (неделя) от 21.45 часа клуб „Хоро” от гр. Сливен ще се надиграва с клуб от гр. Ямбол във втория сезон на предаването „Надиграй ме” по БНТ свят (BNT world).

 

Предаването ще е на живо и сливналии ще имат възможност да подкрепят любимците си чрез изпращане на sms-и.

 

Приятели на танца и на град Сливен, подкрепете клуб „Хоро” – гр. Сливен. Нека се обединим в една благородна и забавна кауза, различна от съпътстващите ни скандали и проблеми. Нека прославим красивия ни град, независимо от всичко!

 

Клуб „Хоро” е създаден през 2007 г. с ръководители Станка Иванова и Иван Добрев бивши танцьори от професионалния ансамбъл в град Сливен, а към момента художествени ръководители на ДТА "Българче" и МТА "Браво" - град Сливен. В него участват мъже и жени с различни професии и на различни възрасти, но всички обединени в една кауза – да съхранят народното творчество и фолклор, както и да се повеселят и разтоварят след работния ден. Изучават се танци от всички етнографски области на България, но акцента пада върху родната Тракийска област.

 

Часовете по народни танци в школата минават неусетно, с много настроение и плам, защото нейните ръководители се раздават от сърце и душа. Хороигралците от своя страна не им остават длъжни и са изпълнени с благодарност към тях !

 

Снимки

снимкаснимка