Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОССЕИВ - СЛИВЕН, ОБСЪДИ ПРОЕКТ ЗА „НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ ЗА...

14 ноември 2011 16:16,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 962
снимка

ОССЕИВ - СЛИВЕН, ОБСЪДИ ПРОЕКТ ЗА „НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНЕ НА РОМИТЕ И ДРУГИ УЯЗВИМИ ЕТНИЧЕСКИ ГРУПИ/ОБЩНОСТИ В СХОДНА СИТУАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ (2012 – 2020)” И ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ КЪМ НЕГО

 

Днес 14 ноември в залата на Областна администрация – Сливен се проведе заседание на Областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси. То бе открито от г-н Марин Кавръков, областен управител и председател на съвета. Участие в заседанието взеха и неправителствени организации, както и представители на ромската общност от областта, които не са членове на съвета. Причината за разширеното заседание бе, представянето на стратегически документ с работно заглавие „Национална стратегия за интегриране на ромите и други уязвими етнически групи/общности в сходна ситуация в България (2012 – 2020)” и план за действие към него. Стратегическият документ е израз на политическата ангажираност на правителството на европейското развитие на България и е в съответствие с неговата програма за периода 2009 – 2013 г., с Националния план за действие по инициативата „Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г.” Стратегията е изготвена в съответствие с Националната програма за реформи на Република България (2011-2015 г.) и други действащи стратегически и оперативни национaлни документи на отговорни институции – МОМН, МЗ, МРРБ, МТСП, МК, КЗД, МВР и др. в изпълнение на общонационалната политика за повишаване на качеството на живота и за гарантиране на равните възможности на българските гражданите.

Двата проектa на програмните документи бяха приети единодушно.

Допълнително се дискутираха и предстоящите съвместни проверки по училищата на територията на област Сливен през тази учебна година. В проверките ще се включат представители на Регионалния инспекторат по образование и Регионалната дирекция за социално подпомагане. Целта им е да се осигури информация за реалната посещаемост на учебните занятия и да се извърши контрол с оглед на факта, че според националното законодателство право на социална помощ имат само деца, които редовно ходят на училище.

Снимки

снимкаснимкаснимка