» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Клуб „Хоро” от гр. Сливен ще се надиграва с клуб от гр. Ямбол във втория сезон на предаването „Надиграй ме” по БНТ свят (BNT world)

14 November 2011 11:37,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1470
снимка

На 20 ноември (неделя) от 21.45 часа клуб „Хоро” от гр. Сливен ще се надиграва с клуб от гр. Ямбол във втория сезон на предаването „Надиграй ме” по БНТ свят (BNT world).

 

Предаването ще е на живо и сливналии ще имат възможност да подкрепят любимците си чрез изпращане на sms-и.

 

Приятели на танца и на град Сливен, подкрепете клуб „Хоро” – гр. Сливен. Нека се обединим в една благородна и забавна кауза, различна от съпътстващите ни скандали и проблеми. Нека прославим красивия ни град, независимо от всичко!

 

Клуб „Хоро” е създаден през 2007 г. с ръководители Станка Иванова и Иван Добрев бивши танцьори от професионалния ансамбъл в град Сливен, а към момента художествени ръководители на ДТА "Българче" и МТА "Браво" - град Сливен. В него участват мъже и жени с различни професии и на различни възрасти, но всички обединени в една кауза – да съхранят народното творчество и фолклор, както и да се повеселят и разтоварят след работния ден. Изучават се танци от всички етнографски области на България, но акцента пада върху родната Тракийска област.

 

Часовете по народни танци в школата минават неусетно, с много настроение и плам, защото нейните ръководители се раздават от сърце и душа. Хороигралците от своя страна не им остават длъжни и са изпълнени с благодарност към тях !

 

Photos

снимкаснимка