» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кръгла маса по проблемите на интегрираното обучение

21 November 2011 15:56,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1442
кр.маса

На 21.11.2011 г. в зала „Май” на Община Сливен, се откри Кръгла маса по проблемите на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности и деца с различна етническа принадлежност. Мероприятието е инициирано от Регионален инспекторат по образованието – гр. Сливен.

 

В откриването на събитието взе участие областният управител г-н Кавръков, който изрази задоволството си от присъствието на толкова много ангажирани с каузата хора. Той сподели надеждите си все повече деца със специални образователни потребности да бъдат успешно социализирани и интегрирани в училищата, имайки предвид новите способи и бързото развитие на новите технологии, използващи се и в образователната система.

 

В Кръглата маса взеха участие още Ваня Димитрова – Старши експерт по интегрирано обучение към РИО Ямбол, Весела Паскалева – сдружение на родители на деца със СОП, Радка Сиренкова – Национален алианс „Усмихни се с мен”, Димо Добрев – представител на Община Сливен, Иван Илиев – Център за психологически изследвания, Мариана Куновска – Специалист „Младежки дейности” към БЧК Сливен, Стела Костова – ромска младежка организация, Йордан Берберов – началник отдел „Образование и младежки дейности” към Община Сливен.

 

По време на откриването организаторите споделиха, че символично са избрали празникът на Християнското семейство за начало на събитието, с надеждата за ползотворна работа и високи резултати след приключването му.

Photos

кръгла масакръгла маса