» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Среща на Областния съвет за тристранно сътрудничество - Сливен

24 November 2011 17:12,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1066
24.11.2011

На 24.11.2011 г. от 11ч., в сградата на Областна администрация гр. Сливен се проведе среща на Областния съвет за тристранно сътрудничество. Председателят на съвета, г-н Марин Кавръков, свика това извънредно заседание по повод стачните действия в БДЖ, както и във връзка с последните новости относно пенсионната реформа.

Областният управител уточни, че организира срещата не за да се достигнат общи решения между участниците, а за да бъде той обстойно информиран за отношението на засегнатите страни и техните намерения за ответна реакция.

Г-н Тодор Иванов, председател на РС на КНСБ Сливен, изказа своето недоволство относно вземането на решения на по-високо равнище, без да бъдат обсъдени възможностите със синдикатите преди това. Той сподели свои виждания за отлагане на пенсионната реформа – според него сериозни приходи могат да се генерират, ако работниците се осигуряват върху реалните си доходи. Тогава реформата би могла да настъпи през 2020, както доскоро е било предвидено.

Борба със сивия сектор и повишаване на осигурителния праг бяха част от мерките, които предложи г-н Радостин Койчев – зам.-председател на Сливенска търговско-промишлена палата. Той заяви, че представляваната от него структура застава зад националната доктрина на работодателите.

Директорите на Дирекция „Бюро по труда” Сливен и Нова Загора, информираха, че при евентуални съкращения в БДЖ, представляваната от нея институция има готовност да обслужи останалите без работа по подобаващ начин. Имайки предвид обезщетенията, които ще получат съкратените, г-жа Тихомира Димитрова (Дирекция „Бюро по труда” Сливен) счита, че моментът за тях ще бъде подходящ за квалификациите им в различни професионални насоки.

Относно очакваните съкращения в железниците, г-н Кавръков получи уверение, че загубилите работата си ще бъдат насочени по най-добрия начин към нови възможности за професионална реализация.

Photos

24.11.11г