Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на Сливен се срещна със стачкуващи

24 ноември 2011 17:20,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1223
24.11.2011

В деня на стартиране на стачните действия на БДЖ, г-н Кавръков покани на разговор представители на стачните действия от Сливенския регион. Областният управител инициира тази среща за да си изясни лично от служителите на БДЖ Сливен доколко сериозни са проблемите им и какво предстои да правят след началото на стачните действия.

Г-жа Ганка Кондева, превозна служба Сливен, разясни, че ако не започнат протести в национален мащаб, местните служители нямат намерение да предприемат подобна стъпка. Тя обясни колко е важно в момента да се запазят всички линии, които днес са блокирани.

Г-н Илия Илиев, председател на синдиката за гара Чумерна, изрази опасенията си от закриването на няколко железопътни гари в района.

Присъстващите казаха още, че от 11.12.2011 г. започва да действа нов график на пътническите влакове. За всеобщо учудване обаче, все още няма яснота какъв ще бъде графикът и дали в него ще са запазени всички линии, съществуващи в момента.

Представителите на стачния комитет информираха, че има вероятност да бъдат спрени БВ №3636 и БВ №3637, минаващи през Сливен. Влакът е натоварен през цялата година – не само през летния сезон. Чрез него се осъществява връзката между Северна и Южна България. Той се ползва изключително много от студенти, възрастни хора, лекуващи се в Очна клиника във Варна, както и онкоболни. Според стачниците, това са най-натоварените линии, минаващи през Област Сливен. Според тях предстои и закриването на ПВ № 30251 – Тулово – Зимница, който е също много натоварен, винаги е пълен и се използва главно от ученици, работници и пенсионери. Същото се отнася и за ПВ № 30131 – Карлово – Сливен и ПВ №30136 – Зимница – Карлово, който се използва най-вече от студенти и преразпределя трафика от Варна и Бургас към Сливен.

Очаква се да бъдат съкратени в район Сливен около 30 служители, а в район Твърдица – около 20.

Всеки ден БДЖ – Товарни превози доставят 10 вагона въглища от Мина „Черно море” на ТЕЦ Сливен. Г-н Марин Кавръков предупреди стачниците, че няма да допусне спиране на работата на ТЕЦ Сливен, и ако се наложи ще използва всички предоставени му от Закона правомощия това да не се случи.

Областният управител г-н Кавръков каза на представителите на БДЖ, че се надява добрият тон между тях да се запази както досега. Договориха се Областният управител да бъде информиран лично, ако служителите на БДЖ решат да предприемат протестни действия на територията на Област Сливен. Той от своя страна се ангажира да ги информира в случай на промени свързани с техните искания.

 

 

Снимки

24.11.11г