» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Проведе се заседание на Областния съвет за развитие

06 December 2011 17:08,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 978
Областен съвет за развитие - 06.12.2011г.

На 06.12.2011г. от 15ч. в Заседателната зала на Областна администрация Сливен се проведе заседание на Областния съвет за развитие. Срещата бе ръководена от заместник-председателя на Областния съвет за развитие и зам.-областен управител – г-н Пейчо Пейчев.

След откриването той обяви актуализираният състав на ОСР – Сливен.

На заседанието присъстваха Иван Славов – зам.-кмет на Община Сливен, Детелина Адамова – зам.-кмет на Община Котел, Радостин Бузуков – представител на Общински съвет Сливен, Ивайло Енев – представител на Общински съвет Нова Загора, Хасан Топчу – представител на Общински съвет Котел, Мирослав Дяков – представител на Общински съвет Твърдица, Тодор Иванов – председател на РКС Сливен на КНСБ, Панайот Хаджииванов – председател на Индустриална стопанска асоциация Сливен, Николай Шевкенов – председател на Съюз за стопанска инициатива Сливен.

Дневният ред бе в следните точки:

1. Управление и стратегическо планиране на регионалното развитие, съгласно действащият Закон за регионалното развитие

2. Определяне на представителите на Областния съвет за развитие в Регионалния съвет за развитие в Регионалния съвет за развитие на ЮИР

3. Информиране на членовете на Областния съвет за развитие на схема „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите” по Оперативна програма „Регионално развитие”

4. Определяне на актуализиран състав на Постоянната комисия по заетост

5. Разни

Г-жа Петя Качарова – началник отдел „Регионално развитие” и секретар на ОСРР направи презентация по т. 1 от Дневния ред.

По т.2, ОСРР определи трима представителите за Регионалния съвет за развитие, като единодушно бяха избрани г-н Кольо Милев – кмет на Община Сливен, г-н Николай Грозев – кмет на Община Нова Загора и г-н Атанас Атанасов – кмет на Община Твърдица.

Г-жа Качарова направи презентация на схемата „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите” по Оперативна програма „Регионално развитие”.

По т.4 от Дневния ред бе гласуван и приет обновеният състав на Постоянната комисия по заетост.