» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Проведено заседание на Регионалния съвет за развитие/РСР/ на Югоизточен район

13 December 2011 16:43,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1187
плакет на Югоизточен район

На 13.12.2011 г. от 11.00 ч. в Областна администрация Сливен се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Югоизточен район /ЮИР/ под председателството на г-н Марин Кавръков – областен управител на област Сливен.

Участие взеха представители на министерства, областните управители и кметове на общини в ЮИР и представители от организациите на работодателите и работниците .

Основни акценти в заседанията са актуализиране състава на РСР и РКК на ЮИР и определяне на представители в Комитетите за наблюдение на оперативните програми; Обсъждане и приемане на Годишната индикативна програма за дейността на РСР на ЮИР през 2012 г.; Обсъждане и съгласуване на актуализираните документи на Областните стратегии за развитие на областите от ЮИР, представяне на социално-икономически анализ на настоящата ситуация пред регионалното развитие и териториалното сближаване на Република България .

Новоизбраните членове на РСР на ЮИР и представителите им в Комитетите за наблюдение на оперативните програми бяха приветствани от председателя на съвета г-н Марин Кавръков, който им пожела успешна и ползотворна работа.

Прие се Годишната индикативна програма /ГИП/ за дейността на РСР за 2012 г. В бюджета са заложени допълнителни средства за дейности, свързани с изготвяне на Регионалния план за развитие на Югоизточен район за новия програмен период 2014 - 2020г.

Изпълнителят ОБЕДИНЕНИЕ „РЕГИОНАЛНИ АНАЛИЗИ ЗА 2014+”по Проект “Разработване на социално-икономически анализ за нуждите на Оперативна програма „Регионално развитие” за периода 2014-2020 г.”

възложен с договор от МРРБ представи социално-икономически анализ на настоящата ситуация пред регионалното развитие. Основната цел на проекта е изготвяне на детайлен социално-икономически анализ за нуждите на ОПРР за периода 2014-2020 г., с оглед идентифициране на силни и слаби страни, възможности и заплахи пред развитието на българските райони, приоритетни области за въздействие за преодоляване на несъответствия в развитието, оползотворяване на съществуващите възможности за ускорено и устойчиво социално-икономическо развитие и териториално сближаване.

На ротационен принцип, съгласно разпоредбата на чл. 18, ал.3 от Закона за регионалното развитие /ЗРР/ председателството на РСР за първото полугодие на 2012г. бе предадено на Област Стара Загора.

Photos

Регионален съвет за развитие на Югоизточен районвръчване на плакета на Югоизточен район от г-н Кавръков на следващия домакин