» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заседание на областната комисия „Военни паметници”

22 December 2011 17:47,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 951
Заседание на областната комисия „Военни паметници”

На 22.12.2011 г. от 14 часа в Областна администрация се проведе заседание на областната комисия „Военни паметници”.

Заседанието откри заместник-областният управител г-н Христо Карабекиров. Той представи новите членове на комисията г-н Петър Колев – Директор на Исторически музей Нова Загора и г-н Кръстю Дечев – Председател на Съюза на ветераните от войните – Сливен.

Заседанието на комисията се проведе във връзка с постъпила информация за изградени нови военни паметници - един в община Сливен и един в община Нова Загора.

Общините направиха предложения за допълване на националния и областния регистър с данни и снимки на новоизградените военни паметници, които комисията ще предостави на министъра на отбраната за актуализиране на националния регистър.

След тези допълнения общият брой на регистрираните военни паметници в област Сливен е 95, от които - в община Сливен - 43 бр., в община Нова Загора - 24 бр., в община Котел - 18 бр. и в община Твърдица- 10 бр.

По време на заседанието се отчетоха изпълнението на препоръките на комисията към кметовете на общините и кметства от проведеното заседание на 19.10.2010 г., както и какви средства са били планирани в общинските бюджети за 2011 г. за подобряване състоянието на военните паметници и пространството около тях.

При закриване на заседанието г-н Карабекиров изказа благодарност на членовете на комисията за работата през годината и им пожела весели Коледни и Новогодишни празници и успехи през Новата 2012 г.

Photos

Заседание на областната комисия „Военни паметници”.