» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Финансова подкрепа за деца, претърпели пътни произшествия

21 December 2011 13:16,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 827
Финансова подкрепа за деца, претърпели пътни произшествия

На 21.12.2011г. от 11ч. в Областна администрация Сливен се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Под председателството на областния управител на област Сливен – г-н Кавръков, заседанието се откри с връчването на финансови средства на четири деца от Сливен и региона, което са пострадали при автомобилни катастрофи. Възрастта им е между 6 и 17 години.

Помощта идва от Националния дарителски фонд на БЧК, който дава своя принос за лечението на пострадали при пътни инциденти деца. Тази година в национален мащаб със средства са били подпомогнати 26 семейства на тежко пострадали – за това информира г-жа Моника Сярова – директор на секретариата на БЧК Сливен.

Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. от Българския Червен кръст, МВР – Пътна полиция, Професионалната българска футболна лига, Съюза на българските автомобилисти и Българския футболен съюз. През 2008 г. към него се присъединяват и Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Асоциация на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Асоциация на вносителите на автомобили, „Здравноосигурителен институт” АД и Българска асоциация на пострадали при катастрофи. Отскоро член на Фонда е и Фондация „Приказка за пътя”.

Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители, до момента фондът е подпомогнал 253 семейства от цялата страна за лечението на деца с различна степен на увреждания, вследствие на пътни злополуки.

Областният управител г-н Кавръков изрази надежди, че за тези и за всички останали деца следващата година ще бъде по-добра и ще премине безоблачно. Пожела на децата и на техните семейства всичко лошо да е вече зад гърба им и да отпразнуват в добро здраве предстоящите празнични дни.

Photos

Финансова подкрепа за деца, претърпели пътни произшествия Финансова подкрепа за деца, претърпели пътни произшествия Финансова подкрепа за деца, претърпели пътни произшествия