» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

На 29 септември 2008г. ще стартира официално мобилна информационна кампания, която има за цел да консултира земеделските производители

11 September 2008 17:06,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1052
121

На 29 септември 2008г. ще стартира официално мобилна информационна кампания, която има за цел да консултира земеделските производители по места в цялата страна, като ще ги подпомага в изготвянето на проекти по мерките на Програмата за развитие на селските райони.

Това заяви вчера зам.-министърът на земеделието и храните инж. Димитър Пейчев при откриването на информационния семинар по Програмата за развитие на селските район, който се проведе в залата на Областна администрация - Сливен.

Семинарът бе организиран от областния управител на Сливен Христина Чолакова със съдействието на Министерство на земеделието и храните. Поканени бяха представители на четирите общини, читалища и земеделски производители от региона. Пред тях зам.-министърът поясни, че кампанията ще се осъществява по места чрез информационни автобуси и докато тя тече, земеделските стопани ще могат да задават конкретни въпроси, свързани с тяхната дейност, към експерти от Министерство на земеделието и храните, ДФ „Земеделие" и Националната служба за съвети в земеделието и областните служби „Земеделие".

Всички общини на територията на Сливенска област ще могат да кандидатстват по мерки 321 „Основни услуги за икономиката и населението в селските райони" и 322 „Обновяване и развитие на селата", подчерта зам.-министър Пейчев. Досега по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери" за област Сливен има изготвени 87 проекта, беше съобщено по време на срещата. 50 са приетите проекти в Областната разплащателна агенция по мярка 121 „Модернизиране на земеделски стопанства", а до момента по Програмата за развитие на селските райони са стартирали 16 мерки, беше припомнено още на срещата.

Семинарът протече при изключителен интерес. Г-жа Чолакова приветства идеята за мобилна информационна кампания и призова участниците в срещата да бъдат по-активни в нея. Кметове на населени места изразиха желание такива информационни посещения да се организират и по малките населени места и областният управител се ангажира съвместно с експерти от Областна администрация и Областна служба за съвети в земеделието да организира такива.

Photos

131