Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на Областната комисия по безопасност на движението се проведе днес в залата на Областна администрация - Сливен.

12 септември 2008 16:48,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1018
1111

Според изнесената информация от сектор „Пътна полиция-КАТ" сериозно е влошена пътната обстановка през тази година. Тревожно е нараснал броят на пътните произшествия. Половината от катастрофите са причинени от транзитно преминаващи транспортни средства.

Във връзка с началото на учебната година има разпореждане до началниците на РПУ-тата в областта през периода 12-28 септември да се проведе традиционната полицейска акция „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!" със засилено полицейско присъствие и контрол в районите на училищата, преглед на пътната сигнализация и маркировка и др. Министерството на образованието и науката задължава РИО на МОН и ръководствата на училищата да предприемат необходимите мерки за осигуряване на безопасност през цялата учебна година.

Изнесена беше информация за изпълнението на решенията от предишното заседание на комисията. Във връзка с установените нередности по подържането на общинските пътища ще се препоръча на кметовете на общини да предприемат действия по отстраняването им като заложат средства за това в бюджет 2009 и кандидатстват по регионални програми за ремонт на пътна мрежа и улични настилки. Комисията ще препоръча и на кмета на община Котел на основание Наредба №1 за обществения ред на територията и Наредбата за управление на общинските пътища да разпореди премахване на натрупаните строителни материали и дърва от тротоарите пред домовете в селищата и по пътищата, които създават предпоставки за ПТП.

Тъй като не е ясно коя е институцията, която трябва да нареди преместването на търговците от нерегламентираните пазари на територията на областта, областният управител Христина Чолакова призова представителите на всяка от институциите да разгледат нормативната си база и помислят какво могат да направят в рамките на правомощията си и на следващото заседание да се вземе конкретно решение.

От Регионална дирекция „Автомобилна администрация" отчетоха като положителна мярка за безопасността по пътищата промяната в Наредбата за обучение на водачи и по-конкретно изискванията за минимум основно образование, въвеждане на междинен изпит и промяна в реда при крайното изпитване.

Зам.-областният управител Фатме Мустафова изнесе информация за предстоящия втори ден за пътна безопасност – 13 октомври. Предложено бе на този ден областната и общинските комисии по безопасност да организират опреснителни курсове за съставите си. Ще се обмислят и възможностите за премахване на нерегламентирания паркинг до бившата популярна банка в Сливен.

Снимки

2222