Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова присъства днес на тържественото откриване

15 септември 2008 20:04,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1142
1111

Областният управител Христина Чолакова присъства днес на тържественото откриване на новата учебна година в ПМГ „Добри Чинтулов” в Сливен.

Сред гостите бе и председателят на комисията по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет – Сливен Иван Петров. „Бъдете горди българи, сливенци и потомци на Добри Чинтулов", пожела Чолакова на възпитаниците на гимназията в приветствието си. Към техните преподаватели отправи пожелание да работят така, че да изградят от своите възпитаници достойни българи, а към родителите – да бъдат партньори и приятели на децата си и техните учители. След прекъсване от 46 години за първи път при откриването на учебната година прозвуча училищната клетва на гимназия „Добри Чинтулов".

След това областният управител и арх. Станимир Стамов прерязаха лентата на т.нар. английски двор и обновените компютърни кабинети на ПМГ. Проектът за английския двор е дарение от арх. Стамов и в изграждането му са вложени 19 000 лв. лични средства на училището и 5 000 лв. финансова помощ от община Сливен. От тази учебна година заедно с четирите компютърни кабинета на ПМГ отвориха врати и два нови. По време на обиколката директорката Бисерка Василева връчи на отделението по информатика почетния знак на проф. Балкански, който да напомня за успехите на възпитаниците. На 1 ноември – Денят на народните будители, ще бъде показано още едно нововъведение в информационните технологии – интерактивни бели дъски. По-късно г-жа Василева покани гостите в своя кабинет и им разказа за инициативите, посветени на 130-та годишнина на ПМГ „Добри Чинтулов", като отправи покана към г-жа Чолакова да стане един от патроните на юбилейните събития, което тя прие с радост. По време на разговора бе решено замислената инициатива с младите политически лидери на Сливен за почистване и озеленяване на мемориалния паметник на Добри Чинтулов на Новоселските гробища да бъде осъществена съвместно с ПМГ.

По-късно г-жа Чолакова присъства и на първия час по родолюбие на петокласниците от ПМГ, който се проведе в къща-музей «Добри Чинтулов».

Зам.-областният управител Фатме Мустафова пък бе гост на тържественото откриване на учебната година в III ОУ „Д-р Иван Селимински".

Снимки

222233334444