» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Христина Чолакова присъства днес на тържественото откриване

15 September 2008 20:04,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1143
1111

Областният управител Христина Чолакова присъства днес на тържественото откриване на новата учебна година в ПМГ „Добри Чинтулов” в Сливен.

Сред гостите бе и председателят на комисията по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет – Сливен Иван Петров. „Бъдете горди българи, сливенци и потомци на Добри Чинтулов", пожела Чолакова на възпитаниците на гимназията в приветствието си. Към техните преподаватели отправи пожелание да работят така, че да изградят от своите възпитаници достойни българи, а към родителите – да бъдат партньори и приятели на децата си и техните учители. След прекъсване от 46 години за първи път при откриването на учебната година прозвуча училищната клетва на гимназия „Добри Чинтулов".

След това областният управител и арх. Станимир Стамов прерязаха лентата на т.нар. английски двор и обновените компютърни кабинети на ПМГ. Проектът за английския двор е дарение от арх. Стамов и в изграждането му са вложени 19 000 лв. лични средства на училището и 5 000 лв. финансова помощ от община Сливен. От тази учебна година заедно с четирите компютърни кабинета на ПМГ отвориха врати и два нови. По време на обиколката директорката Бисерка Василева връчи на отделението по информатика почетния знак на проф. Балкански, който да напомня за успехите на възпитаниците. На 1 ноември – Денят на народните будители, ще бъде показано още едно нововъведение в информационните технологии – интерактивни бели дъски. По-късно г-жа Василева покани гостите в своя кабинет и им разказа за инициативите, посветени на 130-та годишнина на ПМГ „Добри Чинтулов", като отправи покана към г-жа Чолакова да стане един от патроните на юбилейните събития, което тя прие с радост. По време на разговора бе решено замислената инициатива с младите политически лидери на Сливен за почистване и озеленяване на мемориалния паметник на Добри Чинтулов на Новоселските гробища да бъде осъществена съвместно с ПМГ.

По-късно г-жа Чолакова присъства и на първия час по родолюбие на петокласниците от ПМГ, който се проведе в къща-музей «Добри Чинтулов».

Зам.-областният управител Фатме Мустафова пък бе гост на тържественото откриване на учебната година в III ОУ „Д-р Иван Селимински".

Photos

222233334444