» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен отбеляза 134-годишнината от Освобождението си

17 January 2012 15:16,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1204
венец

На 17.01.2012 г. гр. Сливен отбеляза 134-годишнината от Освобождението си от османско иго. Честването бе на площад „17-ти януари” в сливенския квартал „Клуцохор”, където на тази дата преди 134 години, руските войски са били посрещнати от сливналии и приветствани от именития местен възрожденец Добри Чинтулов.

На церемонията присъстваха областният управител на област Сливен – г-н Марин Кавръков, кметът на Сливен – г-н Кольо Милев, председателят на Общински съвет Сливен – г-жа Соня Келеведжиева, заместник-областните управители – г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров, както и други служители на Областна администрация Сливен.

В памет на загиналите бе отслужена заупокойна молитва. В тържествения ритуал пред паметната плоча участва почетна рота военнослужещи и военен духов оркестър. Представители на различни институции и граждани на гр. Сливен поднесоха венци и цветя в знак на почит към загиналите за свободата и независимостта на България.

Събитието се проведе под егидата на Община Сливен, областният управител на област Сливен, Сливенската митрополия и Центъра за подготовка на танкови подразделения Сливен.

Photos

г-н Кавръков поднася венецпредставотели на областна и общинска администрация