» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

700 водностопански системи и съоръжения на територията на област Сливен ще получат актове за публична държавна собственост

17 January 2012 17:06,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1131
работна среща

Днес, 17.01.2012г. от 14 ч., областният управител на област Сливен, г-н Марин Кавръков, проведе оперативно съвещание относно изясняването и оформянето на собствеността на всички водни съоръжения по корекциите на реките, отводнителните полета, хидромелиоративната система „Средна Тунджа” и яз. Жребчево.

Съвещанието е провокирано от доклад на Сметна палата от 2011г., в който се констатира, че гореизброените съоръжения не са актувани като държавна собственост и не се водят в активите на Министерството на земеделието и на общините.

 

В тази връзка със Заповед № РД-56-87/14.11.2011 г. Министъра на земеделието и храните разпореди на изпълнителния директор на „Напоителни системи” ЕАД да предприеме незабавни действия по съставяне на актове за публична държавна собственост за водностопанските системи и съоръжения – публична държавна собственост по чл.13, ал., т.1 и т.3 от Закон за водите.

С цел оказване на съдействие по предварителната подготовка за актуване на обектите – осигуряване на необходимата документация, областният управител на област Сливен организира и бе домакин на работна среща на 17.01.2012 г. На заседанието присъстваха представители на кметовете на четирите общини на област Сливен, директорът на Областна дирекция „Земеделие” – г-н Тодор Братанов, г-н Никола Терзиев – Служба по Геодезия, картография и кадастър – Сливен и „Напоителни системи” ЕАД, клон „Средна Тунджа”.

Бяха обсъдени взаимодействията между различните общински и държавни структури, конкретните ангажименти на всички, ангажирани в процедурата по издаването на актове за публична държавна собственост и сроковете, в които трябва да се извършат необходимите действия.

Областният управител г-н Кавръков постави срок – до края на м. април 2012г. да бъдат приключени всички процедури по актуването на 700 обекта публична държавна собственост по смисъла на чл.13, ал., т.1 и т.3 от Закон за водите.

Photos

работна срещаработна среща