» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Очаква се усложнена пътна обстановка на 25 и 26 януари 2012. Областният управител свиква извънредна работна среща

24 January 2012 13:16,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1792
бедствие

Днес, 24.01.2011г.от Министерството на вътрешните работи – Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” до областния управител на област Сливен пристигна предупреждение относно прогнозата за времето на 25.01.2012г. и 26.01.2012г..:

 

„В ГД „ПБЗН” се получи информация от БАН-НИМХ за очакване на усложнена метеорологична обстановка за периода 25 и 26 януари. Очакват се значителни валежи.

В сряда в Западна България и планинските райони ще вали сняг, в Източна – дъжд. В Източна България ще се появи и усили вятърът от североизток, с който ще нахлува студен въздух.

През нощта срещу четвъртък в Североизточна България, а в четвъртък – и по Черноморието и в югоизточните райони дъждът ще премине в сняг.

В Централна и Източна България снегът ще е мокър и тежък. В комбинацията с умерен и силен североизточен вятър, в Североизточна България и по проходите ще се образуват навявания. По Черноморието ще се създаде щормова обстановка, затрудняваща корабоплаването.

В четвъртък след обяд в западните райони валежите ще отслабнат, а в петък почти навсякъде ще спрат. В Източна България ще Остане много ветровито. „

 

Прогнозата за метеорологичната обстановка е много близка до тази от 17 и 18 октомври 2011г., когато мокрият сняг предизвика бедствена ситуация за населените места в планинските и предпланинските райони. Тогава бяха затворени старопланинските проходи, много селища останаха без ток и вода, имаше и ситуации, в които животът на много граждани бе поставен в опасност.

 

В тази връзка от Областна администрация Сливен се предприеха мерки за повишаване готовността за действие при обилни снеговалежи и наводнения. Областният управител г-н Марин Кавръков свика на работно съвещание ръководните кадри на Областно пътно управление Сливен, фирмата-изпълнител по поддръжка на пътищата в района, Пожарна безопасност и защита на населението, Център за спешна медицинска помощ, БЧК – Сливен, Пътна полиция – Сливен.

Специално внимание ще се отдели на готовността на техниката.

Работната среща е насрочена за 15ч. на 24.01.2012г.

 

Г-н Кавръков отправя призив към гражданите да предприемат пътуване само в случай на крайна необходимост!