» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

БАИТ награди Областна администрация Сливен

27 January 2012 17:45,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1076
г-н Кавръков

Специална церемония по връчване на годишните си награди организира БАИТ на 26.01.2012г. в София. Награждаването се възобновява след 3-годишно прекъсване, като новото в този формат е увеличеният брой на категории. Целта на БАИТ е да се отдаде дължимото на лица, институции и компании, които допринасят за развитието на информационните и комуникационни технологии със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция. С награждаването БАИТ иска да покаже на обществото как информационните технологии са навлезли във всички сфери на съвременния живот и как развитието им спестява много средства на данъкоплатците и повишава конкурентоспособността на бизнеса.

 

Областният управител на област Сливен – г-н Марин Кавръков, получи от името на поверената му институция почетен плакет в категорията „Публична администрация”. Причината за номинацията и награждаването е реализирането на пилотен проект „Електронно правителство” за Област Сливен.

По този начин на 01.06.2011г. стана първата Областна администрация в България, която е в състояние да извършва административни услуги по електронен път.

 

По време на церемонията тази година се проведе и благотворителна инициатива на Сдружение „Приятели на хора в неравностойно положение”. 6 картини на художника Цветан Кацарски бяха продадени, като средствата ще се използват за подпомагане на хора със специални потребности.

Photos

г-н кавръковнаградените