» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Европейска програма „Коменски”

25 January 2008 12:55,
Emission of: District Sliven 16 years ago, number of readings: 1203
111

Във връзка с организирането на подготвителна визита по проект от Европейската програма „Коменски” за училищно развитие към Национална агенция „Сократ” днес в залата на Областна администрация – Сливен се проведе среща-разговор.

Темата бе „Регионално, икономическо и културно развитие на гр. Сливен". Взеха участие областният управител Христина Чолакова, зам.-областният управител Фатме Мустафова, Петя Качарова – началник отдел „Регионално развитие", Емилия Желева – директор на ХI ОУ „Константин Константинов", преподаватели от училището и техните партньори от Белгия – Франси Бурманс и Люсиен Луи – директори на начални училища от гр. Анс.

Още в началото г-жа Чолакова заяви готовност за логистична подкрепа на проекта и пожела инициативата да получи одобрение и да се реализира успешно. „Радостна съм, че в контекстна на членството ни в ЕС училищата са отворени за такива партньорства и ще съм доволна този проект да получи финансиране и да продължите сътрудничеството си и в други насоки", добави тя.

Областният управител представи пред гостите историята, културното и природно богатство на областта, традиционните за региона отрасли и потенциала за неговото развитие.

Директорката на ХI ОУ Емилия Желева разказа, че в училището са сформирани няколко екипа, които работят по няколко проекта. Миналата година са защитили шест, а сега работят по програмата „Коменски". „ В проекта сме включили и други страни. Сега провеждаме опознавателни срещи и се надявам догодина да започнем ползотворна работа, защото това е пътя за развитието на училищата", подчерта г-жа Желева.

Гостите приветстваха готовността за подкрепа от страна на администрациите на местно ниво, без която според тях и най-добрият проект не би бил успешен.

Накрая г-жа Чолакова подари на гостите информационни материали за област Сливен и помоли за съдействието им в намирането на партньори за проект, който в момента се подготвя в Областната администрация.