Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща- "Разбираема България"

15 февруари 2008 12:59,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1198
111

Днес в залата на Областна администрация – Сливен се състоя работна среща по стартиралия през 2006 г. проект „Разбираема България”.

Проектът е на Министерството на държавната администрация и административната реформа и Института за български език при БАН. Със съвместната инициатива бяха установени ясни и твърди правила за изписване на българските собствени имена на латиница.

На срещата присъстваха Чавдар Ценов – директор на дирекция „Връзки с обществеността и протокол" на МДААР и ст.н. с. д-р Петя Костадинова – научен секретар на Института за български език при БАН. Участие взеха още представители на областната администрация и на общините от областта, ръководители на регионално представени държавни структури, библиотеки, музеи, издателски къщи, рекламни агенции и фирми, поддържащи сайтове.

Работната среща беше открита от областния управител Христина Чолакова, след което заместник областният управител Фатме Мустафова представи проекта „Разбираема България". Изнесена бе информация за състоянието на сайтовете на общините и териториалните звена на централните администрации в област Сливен. На участниците бяха раздадени информационни дипляни и плакати в помощ на транслитерацията на българските собствени имена на латиница, информационни брошури за новите ни права след влизането на България в Европейския съюз и дипляни за предлаганите от администрациите електронни услуги.

Снимки

222