Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова издаде заповед

10 март 2008 13:04,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1115

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова издаде заповед на основание указанията на министъра на държавната политика при бедствия и аварии за предприемането на неотложни мерки с цел недопускане на щети и ограничаване на последиците от вредното въздействие на водите.

Назначена е специализирана 12-членна комисия, която се председателства от служител на Областна администрация - Сливен. Комисията включва още представители на Дирекция „Гражданска защита", Басейнова дирекция Пловдив – сектор Сливен, Басейнова дирекция Варна – сектор Бургас, Регионална дирекция по хидромелиорации, „Напоителни системи" ЕАД – Сливен, общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, Регионално управление по горите и РИОСВ Стара Загора.

Комисията има за задача да осъществи контрол по осигуряването на проводимостта на речните корита, нерегламентираната дейност в заливаемите зони и да констатира необходимостта от почистване на реките извън населените места. Два пъти в годината ще бъдат обследвани техническото и експлоатационно състояние на потенциално опасните водни обекти, както и проводимостта на речните корита.

Комисията се събра днес в 10.00 часа в сградата на Областна администрация Сливен и започна изпълнение на задачата.

Средствата за обследването се осигуряват от бюджета на Областна администрация – Сливен и от отпуснатите целеви средства от държавния бюджет. След приключване на обследванията ще бъдат изготвени констативни протоколи и ще се предложат препоръки и мерки с оглед направените констатации.