» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова издаде заповед

10 March 2008 13:04,
Emission of: District Sliven 16 years ago, number of readings: 1119

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова издаде заповед на основание указанията на министъра на държавната политика при бедствия и аварии за предприемането на неотложни мерки с цел недопускане на щети и ограничаване на последиците от вредното въздействие на водите.

Назначена е специализирана 12-членна комисия, която се председателства от служител на Областна администрация - Сливен. Комисията включва още представители на Дирекция „Гражданска защита", Басейнова дирекция Пловдив – сектор Сливен, Басейнова дирекция Варна – сектор Бургас, Регионална дирекция по хидромелиорации, „Напоителни системи" ЕАД – Сливен, общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, Регионално управление по горите и РИОСВ Стара Загора.

Комисията има за задача да осъществи контрол по осигуряването на проводимостта на речните корита, нерегламентираната дейност в заливаемите зони и да констатира необходимостта от почистване на реките извън населените места. Два пъти в годината ще бъдат обследвани техническото и експлоатационно състояние на потенциално опасните водни обекти, както и проводимостта на речните корита.

Комисията се събра днес в 10.00 часа в сградата на Областна администрация Сливен и започна изпълнение на задачата.

Средствата за обследването се осигуряват от бюджета на Областна администрация – Сливен и от отпуснатите целеви средства от държавния бюджет. След приключване на обследванията ще бъдат изготвени констативни протоколи и ще се предложат препоръки и мерки с оглед направените констатации.