Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Корупционни прояви съществуват не само в България, но и във всяка една държава.

30 септември 2008 17:05,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1002

За справянето с тях на първо място е необходима отговорност от страна на администрацията". Това заяви Николай Георгиев – секретар на Комисията за превенция и противодействие на корупцията към Министерския съвет, на провелото се днес в Областна администрация – Сливен заседание на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията. Според г-н Георгиев голяма част от сигналите, получени в комисията от цялата страна, са недостатъчно годни за вземане на решение по тях, тъй като или има вече съдебно решение, или се води съдебен спор и комисията няма право да се намесва. Много били и случаите на клеветнически твърдения, чиито податели според него трябва да бъдат наказвани, тъй като губят време и огромен ресурс на администрацията.

Заседанието бе открито от областния управител Христина Чолакова. По нейно предложение, прието от съвета, следващите две точки от дневния ред бяха открити за журналисти.

Направена бе промяна в състава на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията, като на мястото на бившия зам.-областен управител Димитър Йорданов в състава влезе зам.-областният управител Радостин Койчев. Приети бяха и трима нови члена – кметът на община Нова Загора Николай Грозев, Борислав Павлов – инспектор-юрист в Комисията за установяване и отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, и Иван Султанов – директор на Регионална дирекция „Автомобилна администрация" - Сливен.

Обсъдено бе извършеното от Областния обществен съвет за противодействие на корупцията по четири сигнала, представени на предишното заседание. По единия бе взето решение да бъде сезиран компетентният орган за проверка. Преписките по останалите три сигнала бяха приключени след като по нито един от тях съветът не установи достатъчно данни за наличие на корупция.