» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Подготвя се Регионалният генерален план за ВиК на Област Сливен

09 February 2012 16:41,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1333
Регионален генерален ВиК план

На 09.02.2012г. в Областна администрация Сливен се проведе работна среща във връзка с подготовката на Регионален генерален план за водоснабдяване и канализация на Област Сливен. Срещата се инициира от „Ежис Инфраструктура България” ДЗЗД и премина под председателството на г-н Марин Кавръков – областен управител на Област Сливен. Г-н Пейчо Пейчев – заместник-областен управител на Област Сливен, също взе участие в срещата. Кметът на Община Нова Загора – г-н Николай Грозев, кметът на Община Твърдица – г-н Атанас Атанасов, представители на общините Сливен и Котел, г-н Петър Митев – управител на „ВиК” Сливен и гл. инж. Георги Султанов от същото дружество, и представители на фирмата, изпълняваща проекта, обсъдиха предстоящите дейности по разработването на Регионалния генерален план за ВиК на обособена територия на „ВиК” Сливен. Спази се следния дневен ред:

1. Представяне на проекта и обхвата на работа

2. Заинтересовани страни, участници в процеса на изготвяне на генералния план

3. Срокове за изпълнение на отделните етапи

4. База данни GIS

5. Начини на комуникация и координация между екипа на Консултанта и заинтересованите страни

• Регулярни срещи

• Комуникация по мейл

6.Дискусия, въпроси и отговори

Г-жа Силвия Мочева – представител на фирмата-изпълнител, запозна присъстващите със структурата на бъдещия Регионален генерален план и с процедурата по съгласуването му и неговото одобряване. Изясни се, че предварителният вариант на документа трябва да е готов до края на м. декември 2012г.

Уточнен бе механизмът за събиране на наличната в общините и във „ВиК” Сливен предварителна информация. Предвидени бяха няколко междинни срещи, първата от които се очаква да се проведе през м. май 2012г.

Областният управител, в качеството си и на председател на Асоциацията по ВиК на Област Сливен, изрази желание да получава от фирмата-изпълнител всички изготвени от нея предварителни анализи и информация по разработването на Регионалния генерален план на обособена територия на „ВиК” Сливен.

Г-н Кавръков се ангажира с пълно съдействие от страна на Областна администрация Сливен при разработването на този важен стратегически документ.

Photos

Регионален генерален ВиК план Сливен