Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова откри вчера второто издание на музикалния фестивал «Млади виртуози» - Сливен 2008.

02 октомври 2008 14:18,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1064

В приветствието си към организатори и участници тя пожела музикалният форум да продължи още дълги години своето съществуване и тяхната инициативност все така да среща разбиране от страна на местните власти.

Началото на музикалната проява, която е под патронажа на Министерството на културата, бе поставено от 19 часа в Драматичен театър «Стефан Киров». Една от целите на фестивала е да даде възможност за сценична изява и непринудено общуване на млади инструменталисти от музикалните училища и академии, сподели неговият директор Радка Кусева. Освен участието на възпитаници на музикалните училища и академии от страната, за първи път се отбелязва и международно участие – студентска формация от Консерваторията към Тракийски университет – Одрин.

Началото на двудневната фестивална програма бе дадено с концерт на Симфоничен оркестър – Сливен с гост-диригент Григор Паликаров и солист Атанас Кръстев – виолончело. Преди това във фоайето на театъра бе открита изложба с творби на ученици от Национална гимназия за пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов" – Казанлък.