Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес в малката зала на Областна администрация – Сливен се състоя работна среща ...

02 октомври 2008 17:11,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1150
1111

Днес в малката зала на Областна администрация – Сливен се състоя работна среща във връзка с изпълнението на проект „VET: качество и иновации” по Секторна програма „Леонардо да Винчи” – дейност „Мобилност”.

Той се изпълнява от Областна администрация – Сливен, като общата му цел е да се подкрепи повишаването на качеството и иновациите в професионалното ориентиране, образование и обучение в Сливенска област, така че да съответства на търсенето на пазара на труда.

Участваха Карлос Сусо – представител на Андалуския институт за публична администрация със седалище Севиля, Смилена Костова – представител за България на испанската публична организация и партньор в проекта Международната Фондация за Ибероамерика за публична администрация и политики, областният управител Христина Чолакова, зам.-областният управител Фатме Мустафова, експерти от администрацията и членове на Постоянната комисия по заетост – органът, отговорен за политиката за професионално образование и обучение на регионално ниво.

Г-жа Чолакова запозна гостите със структурата на областната администрация и общините от областта и изрази надежда проектът да даде възможност и на други институции да установят партньорство. Важно е най-вече желанието да разбираме взаимно нуждите си и да си бъдем полезни, изтъкна г-н Сусо. Освен работната среща проектът предвижда посещение в Испания с цел обмен на опит и добри практики, предаване на наученото на останалите членове на Комисията по заетостта с цел адаптиране на добрите практики към местната среда.

Испанският гост написа в почетната книга на Областна администрация - Сливен: „Надявам се вратата, която отваряме днес с това партньорство, да отведе хората от двата региона Сливен и Андалусия далеч по пътя на развитието и израстването".

Работната среща продължава и утре, като ще се обсъждат информационните потребности на ползвателите по проекта и ще се уточняват темите, които да бъдат включени в обмена.

Снимки

2222