» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Христина Чолакова откри вчера второто издание на музикалния фестивал «Млади виртуози» - Сливен 2008.

02 October 2008 14:18,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1071

В приветствието си към организатори и участници тя пожела музикалният форум да продължи още дълги години своето съществуване и тяхната инициативност все така да среща разбиране от страна на местните власти.

Началото на музикалната проява, която е под патронажа на Министерството на културата, бе поставено от 19 часа в Драматичен театър «Стефан Киров». Една от целите на фестивала е да даде възможност за сценична изява и непринудено общуване на млади инструменталисти от музикалните училища и академии, сподели неговият директор Радка Кусева. Освен участието на възпитаници на музикалните училища и академии от страната, за първи път се отбелязва и международно участие – студентска формация от Консерваторията към Тракийски университет – Одрин.

Началото на двудневната фестивална програма бе дадено с концерт на Симфоничен оркестър – Сливен с гост-диригент Григор Паликаров и солист Атанас Кръстев – виолончело. Преди това във фоайето на театъра бе открита изложба с творби на ученици от Национална гимназия за пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов" – Казанлък.