Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова уважи с присъствието си днешните юбилейни прояви за отбелязване на 60-тата годишнина ...

06 октомври 2008 17:28,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 963
111

Областният управител Христина Чолакова уважи с присъствието си днешните юбилейни прояви за отбелязване на 60-тата годишнина от създаването на войсковото подразделение, чийто наследник е днешният Център за подготовка на танкови подразделения в Сливен.

Началникът на Генералния щаб на БА ген. Златан Стойков, който също бе сред гостите, направи първа копка на бъдещия мемориален комплекс в памет на танкиста и воините от 3-та армия, който ще се изгради в района на поделението. От името на областния управител и на други ведомства и организации бяха поднесени цветя пред паметника на 7-ми конен полк „Орлето", след което празничните прояви продължиха с тържествено събрание-концерт в Драматичен театър „Ст. Киров".

В приветствието си командирът на ЦПТП полк. Николай Спиров припомни историята на войсковото подразделение, известно доскоро като 13-та бронетанкова бригада, което във връзка с плана за реорганизацията на армията от 1 юни тази година стана единствен в Българската армия център за подготовка на танкисти. Със заповеди на началника на Генщаба, командващия сухопътните войски и командира на ЦПТП за постигнати високи резултати и отлично изпълнение на задълженията редица военнослужещи от поделението бяха наградени с плакети и предметни награди.

В изпълнение на представителния хор на поделението за първи път прозвуча химнът на сливенските танкисти, чийто текст е написан от майор Светлана Георгиева от поделението.

Снимки

222