» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Христина Чолакова уважи с присъствието си днешните юбилейни прояви за отбелязване на 60-тата годишнина ...

06 October 2008 17:28,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 976
111

Областният управител Христина Чолакова уважи с присъствието си днешните юбилейни прояви за отбелязване на 60-тата годишнина от създаването на войсковото подразделение, чийто наследник е днешният Център за подготовка на танкови подразделения в Сливен.

Началникът на Генералния щаб на БА ген. Златан Стойков, който също бе сред гостите, направи първа копка на бъдещия мемориален комплекс в памет на танкиста и воините от 3-та армия, който ще се изгради в района на поделението. От името на областния управител и на други ведомства и организации бяха поднесени цветя пред паметника на 7-ми конен полк „Орлето", след което празничните прояви продължиха с тържествено събрание-концерт в Драматичен театър „Ст. Киров".

В приветствието си командирът на ЦПТП полк. Николай Спиров припомни историята на войсковото подразделение, известно доскоро като 13-та бронетанкова бригада, което във връзка с плана за реорганизацията на армията от 1 юни тази година стана единствен в Българската армия център за подготовка на танкисти. Със заповеди на началника на Генщаба, командващия сухопътните войски и командира на ЦПТП за постигнати високи резултати и отлично изпълнение на задълженията редица военнослужещи от поделението бяха наградени с плакети и предметни награди.

В изпълнение на представителния хор на поделението за първи път прозвуча химнът на сливенските танкисти, чийто текст е написан от майор Светлана Георгиева от поделението.

Photos

222