Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Във връзка с подготовката за работа при усложнени зимни условия през есенно – зимния период. и указания на ...

06 октомври 2008 17:47,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1069

Във връзка с подготовката за работа при усложнени зимни условия през есенно – зимния период. и указания на министъра на извънредните ситуации областният управител Христина Чолакова издаде втора заповед.

Тя е на основание чл. 64, ал. 1, т. 6 от Закона за защита при бедствия и чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията.

Съгласно заповедта ръководителите на Областна дирекция на МВР Сливен, Областно пътно управление, Регионален център по здравеопазване, Мрежови експлоатационен подрайон – Сливен, „Водоснабдяване и канализация" ООД, Клиентски енергийни центрове на ЕВН – Пловдив Сливен и Нова Загора, трябва да представят до 20.10.2008 г. в Областна администрация Сливен информация за актуализацията на плановете за защита при снегонавяване, обледеняване и свлачища, както и да се предвидят мероприятия за повишаване готовността за самостоятелно справяне при възникване критична ситуация, запаси от суровини, материали и резервни части за отстраняването им, графици за дежурства на аварийните групи и графици за дежурства на разположение на работодателя.

Териториална дирекция „Гражданска защита" Сливен трябва до 20 октомври да актуализира плана за провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в частта за действие при снегонавяване, обледеняване и свлачища.

До 25 октомври. ръководителите на Областна дирекция на МВР Сливен, Областно пътно управление, Териториална дирекция „Гражданска защита" Сливен трябва да актуализират Плана за взаимодействие за създаване на организация и контрол на движението по републиканските пътища и провеждане на аварийно спасителни дейности през есенно зимния период, с варианти за действие при сложни метеорологични условия, разстановка на силите и средствата, начините за връзка и взаимодействие с търговските дружества поддържащи републиканската пътна мрежа на територията на областта.