» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Първият етап на националната кампания „Да изчистим България за един ден!” приключи в Област Сливен

16 February 2012 17:30,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 996
снимка

На 16.02.2012г. Областна администрация Сливен бе домакин на работна среща по кампанията „Да изчистим България за един ден!”.

В 11 ч. областният управител Марин Кавръков откри мероприятието с приветствие към всички, които приемат присърце зелената инициатива и са отделили от времето си, за да се включат с каквото могат в екологичната акция. Заместник-кметове и представители на екоотделите от четирите общини на областта изслушаха презентацията, изработена от екипа на БиТиВи, след което дискутираха готовността на структурите си и на други учреждения в областта, имащи капацитета да помогнат при същинското почистване на 12-ти май тази година.

На срещата присъстваха и ученици и учители образователни институции в областта, както и представители на туристически дружества, зелени патрули, неправителствени организации и граждани.

Оказа се, че над 12 000 са нерегламентираните сметища, които са били отбелязани на картата през изминалите месеци. Много хора, организации и фирми на територията на цялата страна са изразили готовността си да се включат в самото почистване през май – това показва, че можем да очакваме един наистина добър резултат.

Координаторът на националния проект – г-жа Мария Лазарова, изрази радостта си, че и в област Сливен кампанията се следи с голям интерес и има много последователи.

Областна администрация Сливен от своя страна ще продължава да съдейства на БиТиВи в следващите предвидени мероприятия по кампанията и ще подпомага координацията на действията на общините в региона в ролята им на пряко ангажирани структури.

Photos

Да изчистим България!