» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Работна среща на Басейнова дирекция – Пловдив

22 February 2012 13:53,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1089
БД Пловдив

В 10ч. на 22.02.2012г. в заседателната зала на Областна администрация Сливен, започна първата част от работната среща на Басейнова дирекция – Пловдив с представителите на всички общини в речния басейн на река Тунджа, областните администрации, областните управления за пожарна безопасност и защита на населението, предприятие „Язовири и каскади” и др.

Г-н Марин Кавръков – областен управител на област Сливен, откри заседанието с приветствие към присъстващите. Той сподели очакванията си при мероприятието да се създадат добри контакти между всички представители на администрациите на областно и общинско ниво – според него от това зависи адекватността на реакциите при различни бедствени ситуации. Доброто сътрудничество между звената е ключово при необходимостта от бързо реагиране. Ето защо тези срещи са особено полезни за заздравяването и обновяването на полезните контакти, каза още г-н Кавръков.

Г-н Васил Узунов – главен експерт в Басейнова дирекция – Пловдив, също отправи приветствие към участниците и изрази удовлетворението си от това, че срещата е предизвикала толкова голям интерес.

Проектът на Предварителна оценка на риска от наводнения за Източнобеломорски район е публикуван на интернет страницата на Басейнова дирекция – Пловдив, секция „Управление на риска от наводнение” на 01.02.2012 г.

За финалния вариант на Предварителна оценка на риска от наводнения, ще се вземат предвид резултатите от срещите, както и постъпилите в Басейнова дирекция – Пловдив писмени становища.

В Сливен се провежда едно от четирите срещи, които са предвидени от Басейнова дирекция Пловдив по основните речни басейни.

Консултациите по Проекта на Предварителната оценка на риска от наводнения с присъстващите заинтересовани представители ще продължат до късния следобед.

Photos

БД - Пловдив - срещаг-н Кавръков и г-н Узунов