» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

След предложение на ГЕРБ депутатите решиха да замразят основните си възнаграждения до края на 2012 г. на нивото от 2009 г.

22 February 2012 17:20, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: GERB Sliven 12 years ago, number of readings: 1816
---

Народните представители решиха да замразят основните си възнаграждения до края на 2012 г. на нивото от 2009 г. Решението бе прието със 133 гласа "за", трима "против" и един въздържал се. То е валидно за периода 1 февруари – 31 декември 2012 г. и е по предложение на ПГ на ПП ГЕРБ. Всички допълнителни начисления към основната заплата на депутатите се извършват съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и съгласно гласуваното решение.

 

Народното събрание прекрати предсрочно мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса Нели Нешева. За освобождаването й гласуваха 116 народни представители, трима бяха против, осем се въздържаха. Нели Нешева подаде оставка миналия петък, след скандала с получен от нея бонус от близо 13 000 лева за миналата година. Сред мотивите си тя посочва, че не приема и не желае този случай да бъде използван за политически цели и спекулации.