Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С надежда за възраждане на духовността

24 февруари 2012 14:22, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 12 години, брой четения: 1482
С надежда за възраждане на духовността

• Председателят на ОбС Соня Келеведжиева проведе среща с творци от Ямбол и Шивачево. Гостува Тоня Борисова- поетеса, актриса и писателка, родственица на българския политик, историк и възрожденец - Захарий Стоянов, автор на над 550 авторски поетично-музикални спектакъла, на които е сценарист и режисьор, изпълнител на стиховете и на песни от всички фолклорни области на България. Гост бе и Бисер Бойчев – поет, асистент-режисьор на филма “Време за жени”, редактор на поетични сборници, главен редактор на списание “Културен екзекутор”, автор на поетични книги, организатор на ежегодния литературен онлайн форум-конкурс “Още стихове за вечните неща” .

На срещата творците дискутираха проблеми на литературния и културния живот, възможности за популяризиране на родното изкуство сред младите хора, съвместни инициативи на Община Сливен с културни институти в региона; финансиране на документален филм за Добри Желязков и др.

 

• Председателят на Общинския съвет г-жа Соня Келеведжиева поздрави от името на Общински съвет Сливен художника Михаил Богданов по повод новооткритата му изложба в галерия „Май” и изрази съгласие с думите на Мария Захариева, че „в картините на Михаил Богданов присъстват всички елементи на творчеството – ясни планове и композиции, живописно чувство и колорит, чрез които ни предава своето усещане и възхищение от природата – ту бурна и драматична, ту кротка и безметежна.”

Пожела на художника, от името на общинските съветници, здраве, творческо вдъхновение, дълголетие и нови изложби.

 

Снимки

С надежда за възраждане на духовносттаС надежда за възраждане на духовността