Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Поздравителен адрес

24 февруари 2012 14:20, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 12 години, брой четения: 1199
Поздравителен адрес

Г-жа Соня Келеведжиева изпрати от името на Общински съвет Сливен поздравителен адрес до г-жа Надя Неделина - почетен гражданин на град Сливен.

 

Честит 96-ти рожден ден, уважаема госпожо Неделина!

Вашият празник е празник за родния Ви Сливен, за всички нас, които обичат поезията Ви и вдъхновени от нея намират смисъл и опори за трудния си делник.

Възхищаваме се от творческия Ви устрем, от стоицизма, който проявявате, въпреки тежненията на дните. Вашият поетичен свят, животът Ви, са достойни за подражание. От словото Ви можем да почерпим сила и топлина, защото то утвърждава живота и хармонията в него. От Вашата любов към човека, земята българска и света, можем да се учим.

Валидни за Вас са думите на Дора Габе: “Човек може да пише само когато в сърцето си има голяма обич.” Вие носите любов към всичко родно и всички добри хора, тя искри от всяка Ваша поетична творба. Има нещо дълбоко, и в същото време тъй простичко, в описанията на духовния свят на българина, на родния Сливен във вашата поезия- едно утвърждаващо човешко чувство, един копнеж по сливане, единение със земята българска, че не може да не извика възхитата у всеки от нас. Далчев е прав- „забележителна” е поезията Ви. Четем стиховете от книгите Ви, а всъщност утоляваме жаждата си по простота, хармония и любов направо от извора на българските звучни песни, от сълзите на майките белокоси, от светлината на раждащите се изгреви в женското сърце, от тишината на огнените залези в самотните им нощи, от мириса на рохка пръст и ягоди, на барут и здравец, носещ се над воеводския ни град... Притихваме заслушани в словесния ритъм на песните Ви. Очите ни потъват в “планинските води”, словата ни се сливат “в говора на птици” и с хайдушките клетви на синовете на Балкана. А душата литва свободно с орлите над Сините скали в търсене на себе си...

 

Благословена да сте! Благословено да е словото Ви, госпожо Неделина!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК от името на Общински съвет Сливен!

 

 

СОНЯ КЕЛЕВЕДЖИЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СЛИВЕН