Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на Сливен Христина Чолакова уважи с присъствието си тържествата по случай днешния храмов празник...

14 октомври 2008 17:20,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 966
Празник

Областният управител на Сливен Христина Чолакова уважи с присъствието си тържествата по случай днешния храмов празник и Ден на Твърдица – Петковден.

Сред гостите бяха още депутатката Кръстанка Шаклиян, зам.-директорът на РАО „Тракия" доц. д-р Иван Върляков, ръководителят на обединената структура факултет и колеж в Сливен към Технически университет – София доц. Станимир Карапетков, областният координатор на ПП „НДСВ" Петър Начев, видни личности с корени от Твърдишкия край, местни общественици.

Преди тържествената част гостите бяха посрещнати от кмета на община Твърдица Катя Дойчева в нейния кабинет. Официалната церемония започна в 10,45 на площад „Свобода" с ритуал за вдигане на знамената. В приветствието си към гостите и гражданите на Твърдица г-жа Дойчева отбеляза усилията на местната власт за непрекъснато подобряване на материално-техническата база на училищата и детските градини, за съхраняване на местните традиции и обичаи в културния фонд на общината, както и за изграждането на канализация в Твърдица, което е сред приоритетите за общинското ръководство.

Прочетени бяха поздравителни адреси от президента Георги Първанов, редица кметове на общини в страната и ръководители на институции.

Празникът завърши с богат концерт на местни самодейни колективи.

Снимки

Хоро