» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител на Сливен Христина Чолакова уважи с присъствието си тържествата по случай днешния храмов празник...

14 October 2008 17:20,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 987
Празник

Областният управител на Сливен Христина Чолакова уважи с присъствието си тържествата по случай днешния храмов празник и Ден на Твърдица – Петковден.

Сред гостите бяха още депутатката Кръстанка Шаклиян, зам.-директорът на РАО „Тракия" доц. д-р Иван Върляков, ръководителят на обединената структура факултет и колеж в Сливен към Технически университет – София доц. Станимир Карапетков, областният координатор на ПП „НДСВ" Петър Начев, видни личности с корени от Твърдишкия край, местни общественици.

Преди тържествената част гостите бяха посрещнати от кмета на община Твърдица Катя Дойчева в нейния кабинет. Официалната церемония започна в 10,45 на площад „Свобода" с ритуал за вдигане на знамената. В приветствието си към гостите и гражданите на Твърдица г-жа Дойчева отбеляза усилията на местната власт за непрекъснато подобряване на материално-техническата база на училищата и детските градини, за съхраняване на местните традиции и обичаи в културния фонд на общината, както и за изграждането на канализация в Твърдица, което е сред приоритетите за общинското ръководство.

Прочетени бяха поздравителни адреси от президента Георги Първанов, редица кметове на общини в страната и ръководители на институции.

Празникът завърши с богат концерт на местни самодейни колективи.

Photos

Хоро