Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Кавръков бе официален гост на тържествата по повод 3-ти март в Твърдица и Сливен

03 март 2012 16:39,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 894
pametnik

На 2-ри март 2012г. Марин Кавръков, областен управител на област Сливен, участва в честванията по повод Освобождението на България в гр. Твърдица. Мероприятието започна с ритуал по вдигане на знамената пред Община Твърдица. Г-н Кавръков, кметът на града – г-н Атанасов и председателят на Общински съвет – Твърдица – г-н Петров, поднесоха цветя пред паметната плоча в знак на признателност пред загиналите за свобода. След този ритуал бе изнесен празничен концерт в НЧ "Св.Св.Кирил и Методий 1914", гр. Твърдица. На 3-ти март 2012г. (събота), в гр. Твърдица се проведе и традиционният ежегоден поход до връх Кутра, след което бе отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите в Руско-турската освободителна война.

На 3-ти март 2012г. г-н Кавръков посети празника по повод Освобождението, който бе организиран в гр. Сливен. Честванията започнаха с издигането на българския трибагреник, след което сливенският митрополит Иоаникий отслужи молебен в памет на загиналите във войната.

Венци и цветя поднесоха на паметната плоча народни представители, областният управител на област Сливен, кметът на града, председателят на Общински съвет Сливен, представители на институции от региона и признателни граждани.

Младежи от Сливен се включиха в ежегодните спортни мероприятия, организирани в Сливен – щафета „3-ти март” и масовият крос „Освободител”.

Снимки

г-н Атанас Атанасов произнася речСамодеен хор - Твърдицапаметникът в гр. Твърдица