» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Подкрепа за малките и средни предприятия в областта

15 March 2012 13:11,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1056
снимка

Областният управител г-н Марин Кавръков откри провелата се на 14 март в конферентната зала на Областна администрация Сливен информационна среща по проект “Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”. Срещата бе организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, която е институционален бенефициент по проекта.

Експерти от Изпълнителната агенция представиха стартиралия Национален експортен портал - www.export.government.bg. Той дава възможност на българските фирмите да получат необходимата им маркетингова информация и да осъществят връзка с потенциални партньори. Регистрацията в сайта е безплатна. Интересни са и други дейности по проекта, чрез които бизнесът получава безвъзмездна помощ за излизане на международния пазар – организиране на търговски мисии, бизнес форуми и др., както и участие в международни панаири и специализирани изложения. В рамките на проекта е предвидено организиране на обучителни семинари за повишаване капацитета и експортната ориентация на бизнеса в България.

Фирмите могат да се възползват от проекта, който ще приключи през април 2013 г., като следят актуалната информация на Националния експортен портал и на сайта на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия www.sme.government.bg.

Photos

снимкаснимка