Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител посрещна фермери на работно заседание

20 март 2012 15:23,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 828
Среща с фермери

На 20.03.2012г. областният управител Марин Кавръков откри работна среща на говедовъдите от Област Сливен. Тя бе проведена в конферентната зала на Областна администрация .

Организатори на срещата бяха Министерство на земеделието и храните и Национален говедовъден съюз, който е със седалище в Сливен. Присъстваха и представители на Областна дирекция „Земеделие” и Фонд „Земеделие”.

Експертите отговориха на много въпроси, поставени от фермерите, бяха обсъдени и актуални теми като отпадането на млечните квоти и сроковете и размера на полагаемите евросубсидии и национални доплащания според новия регламент на Европейския съюз за договаряне на произведеното количество мляко.

Специалистите поставиха акцент и върху категоризацията на фермите, критериите които говедовъдите трябва да спазват по изисквания на Европейския съюз. Работната среща продължи в рамките на няколко часа, като бе оценена като ползотворна от участниците.

От думите на областния управител стана ясно, че отглеждането на биволи в региона на Сливен, което е стара традиция, е изведено като приоритет и трябва да се издействат повече придобивки за отрасъла.

Г-н Кавръков увери присъстващите, че винаги са добре дошли и той в качеството си на областен управител ще им съдейства за разрешаването на техните проблеми.

Снимки

Среща с фермериСреща с фермериСреща с фермери