Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Национален конкурс за ученическо творчество на тема : „Балканската война 1912-1913 г. – война освободителна”

20 март 2012 15:38,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 829

Областна администрация Сливен и Регионален инспекторат по образование - Сливен Ви уведомяват за провеждането на Национален конкурс за ученическо творчество на тема : „Балканската война 1912-1913 г. – война освободителна”. Организатори на конкурса са Съюз на ветераните от войните на България и Национален инициативен комитет за честване на 100 години от Балканската война 1912-1913 г., като конкурсът се организира със съдействието на Министерство на образованието, младежта и науката и е по повод юбилея от Балканската война.

Посредством този конкурс се цели стимулиране на творческото мислене на младите хора и възпитаването им в патриотичен дух и уважение към предците ни.

Право на участие в конкурса имат всички ученици от 5 до 12 клас, разпределени в две възрастови групи. Децата ще трябва да изложат своите мисли под формата на очерци, репортажи, пътеписи, интервюта, реферати, есета, както и чрез стихотворения, разкази и рисунки.

Обявеният конкурс ще се проведе на два етапа, съответно на областно ниво със срок до 20 април 2012 г. и на национално ниво със срок до 24 май 2012 г. Предвидени са и награди за участниците. Разработките трябва да се изпратят в посочения срок в РИО-Сливен, където комисия от специалисти ще оцени творбите на децата.