» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Национален конкурс за ученическо творчество на тема : „Балканската война 1912-1913 г. – война освободителна”

20 March 2012 15:38,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 834

Областна администрация Сливен и Регионален инспекторат по образование - Сливен Ви уведомяват за провеждането на Национален конкурс за ученическо творчество на тема : „Балканската война 1912-1913 г. – война освободителна”. Организатори на конкурса са Съюз на ветераните от войните на България и Национален инициативен комитет за честване на 100 години от Балканската война 1912-1913 г., като конкурсът се организира със съдействието на Министерство на образованието, младежта и науката и е по повод юбилея от Балканската война.

Посредством този конкурс се цели стимулиране на творческото мислене на младите хора и възпитаването им в патриотичен дух и уважение към предците ни.

Право на участие в конкурса имат всички ученици от 5 до 12 клас, разпределени в две възрастови групи. Децата ще трябва да изложат своите мисли под формата на очерци, репортажи, пътеписи, интервюта, реферати, есета, както и чрез стихотворения, разкази и рисунки.

Обявеният конкурс ще се проведе на два етапа, съответно на областно ниво със срок до 20 април 2012 г. и на национално ниво със срок до 24 май 2012 г. Предвидени са и награди за участниците. Разработките трябва да се изпратят в посочения срок в РИО-Сливен, където комисия от специалисти ще оцени творбите на децата.