Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Народното събрание създаде временна анкетна комисия за скандала Хохегер

22 март 2012 16:18, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 1810
Димитър Главчев

По предложение на ГЕРБ Народното събрание създаде временна анкетна комисия за скандала „Хохегер”. В подкрепа на предложението гласуваха 92-ма народни представители. Според решението, гласувано от депутатите, комисията трябва да анализира наличните факти и обстоятелства в страната и чужбина и да представи доклад на какво основание са направени паричните преводи към Петер Хохегер от кабинета „Станишев”. Тя ще трябва да изясни и как са предоставени, усвоявани и отчетени средствата, както и какви действия са предприети и кои лица са участвали в кампаниите по организиране и изпълнение на договора с Хохегер.

 

По думите на Цвета Караянчева от ГЕРБ, трябва да се пази имиджа на държавата, а не да се премълчават и покриват фактите. Целта на комисията е анализ защо е избран този подизпълнител, какво е постигнато, какво са правили като пиар на Министерския съвет.

Депутатите гласуваха и персоналния състав на комисията. Тя ще бъде съставена на квотен принцип, с 13 представители от всички парламентарни групи. Председател и член на комисията става Димитър Главчев, а останалите участници от ГЕРБ са Цвета Караянчева, Емил Радев, Снежана Дукова, Пламен Нунев и Румен Иванов.

 

Народното събрание прие на първо четене законопроекта за младежта, внесен от Министерския съвет. Законопроектът предвижда Министерството на образованието, младежта и науката да създаде Национална информационна система за младежта. Предлага се Национален консултативен съвет за младежта да подпомага министъра на образованието в националната политика. Регламентира се понятието "младежки дейности" и се дава определение за младежка организация – национално представителната младежка организация трябва да има не по-малко от 900 физически лица-членове и да извършва дейност на територията на не по-малко от 30 на сто от общините в страната. Законопроектът регламентира младежкото доброволчество и легализира статута на младежкия работник. Според него младежи са лица на възраст от 15 до 29 години.