» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Проведе се първото заседание на комисията назначена по Закона за водите

26 March 2012 17:53,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 862
Заседание на комисията

Днес, 26.03.2012 г. в 11 часа в заседателната зала на Областна администрация се проведе първото заседание на специализираната междуведомствена комисия по чл. 140 ал. 5 от Закона за водите, назначена със заповед на Областния управител. Председател на комисията е зам.областния управител г-н Христо Карабекиров.

Задачите на комисията произтичат от разпоредбата на чл. 140 ал. 5 от Закона за водите, като основната цел на работата на комисията е да изготви програма за планово почистване на речни участъци в Област Сливен извън урбанизираните територии, чиято проводимост е нарушена и има опасност от наводняване на населени места и публична инфраструктура. С оглед улесняване работата на комисията, по изискване на Областна администрация кметовете на общини изготвиха списъци на участъци от реки извън населените места, които застрашават населени места и инфраструктура.

През тази година предстоящата пролетна проверка на комисията засяга по-голям териториален обхват. В продължение на седмица се правят огледи на предварително определени речни участъци, отговарящи на поставените критерии. Членовете на комисията на място установяват, както и количеството на дърветата за премахване и добитата дървесина.

Комисията е междуведомствена по своя характер и всеки от членовете й прави предложения в рамките на компетенциите на институцията, която представлява, за да се създадат предпоставки за отстраняване на проблемите, свързани с речните корита.

Photos

Заседание на комисията